Julegavetips til barnehagebarna

Å lese for de minste stimulerer barnehjernen. Illustrasjonsbilde: Adobe Stock

De yngste barna (ett- og toåringene):

Å lese for barna er trygt og hyggelig. Men, visste du at det også er viktig for barnehjernen? Gode lesevaner bør starte allerede når barna er små.  Når du leser for de yngste er det samtalen og samholdet som oppstår i løpet av lese-/fortellerstunden som er det aller viktigste. De fantastiske utforskningsbøkene «Trykk her» og «Kom og lek» anbefales på det varmeste for de yngste bokleserne.

 

Kaplaklosser gir uendelige muligheter. Illustrasjonsbilde: Adobe Stock

De mellomstore barna (tre- og fireåringene):

Har du hørt om Kapla? Kapla er morsomme byggeklosser med uendelige kombinasjonsmuligheter. Kaplaklossene har faktisk et tredimensjonalt gyllent snitt. Tre staver som ligger flatt over hverandre tilsvarer bredden på en stav, og fem staver som ligger flatt ved siden av hverandre tilsvarer lengden på en stav. Dette gir spennende muligheter for å undre seg over matematiske sammenhenger, samtidig som man enkelt bygger fantastiske byggverk. Kaplaklossene finnes i mange pakkestørrelser. Du finner disse i de fleste leketøysbutikker, blant annet her.

 

De eldste barnehagebarna (femåringene):

Brettspill som passer de eldste barnehagebarna. Illustrasjonsbilde: lekekassen.no

Det siste året før skolestart er et spennende år! Mange femåringer har allerede begynt å glede seg til skolestart, mens for andre har ikke ventetiden startet riktig enda. Felles for de fleste førskolebarn er at de elsker å spille brettspill med familien.  I tillegg til at det er både gøy og sosialt, så er også de aller fleste spill lærerike. Junior Alias er et morsomt spill hvor man skal forklare bilder med egne ord. Visste du at ordforråd i barnehage alder har betydning for senere lese- og skriveferdigheter? Dette er altså en morsom og bra aktivitet for førskolebarna.

 

Alternativ adventskalender?

Illustrasjonsbilde: GLEDING / Facebook

Litt seint ute med adventskalender? Fortvil ikke! En adventskalender/pakkekalender trenger ikke nødvendigvis koste så mye. GLEDING har laget en fin kalender som ikke krever stor lommebok, men litt innsats og en porsjon omtanke. Hver dag i hele desember kan man gjøre ulike aktiviteter sammen med barna – med tips til gode samtaler i hver luke.

Følg kalenderen her.

 

 

 

Tips! I dagens forbrukersamfunn skal vi ikke glemme å være miljøbevisste. Husk at man får tak i mye fint gjenbruk i bruktbutikker og på loppemarkeder eller på Finn – både fine bøker, brettspill og kaplaklosser! Penger spart, miljø spart!

Tags:

test