Sommerferietips for barnehagebarn!

Les noen bøker

Les en bok (eller ti) sammen!

Ferietid er lesetid! Du kan lese med barna allerede fra de er veldig små. Gjør lesestunden til en samtalestund og hyggestund der du og barnet ditt snakker sammen om bilder, det barnet blir opptatt av boka, og etter hvert også om innholdet i det dere leser. Du hjelper barnet å bygge viktig språklig kompetanse når dere har slike samtaler. Barn ønsker gjerne å lese de samme bøkene flere ganger. De beste samtalene oppstår ofte når man har lest en bok flere ganger, så det er ingen grunn til å velge nye bøker hele tiden.

Tips: Det utgis mye spennende barnelitteratur. For de yngste kan vi anbefale «Kom og lek!» og «Trykk her» av Hervé Tullet. Disse bøkene engasjerer barna i en spennende lek med innholdet. For de litt eldre anbefales «Månen følger etter meg» av Ingvild Nielsen. Denne boka tar oss med inn i en fortelling om lek, vennskap og hemmelige fantasivenner. God bok!

Opplev naturen

Gå en tur i naturen!

Javisst elsker barn lekeland og lekeplasser, men ofte kan naturen by på minst like store gleder og opplevelser. En tur i skogen, med god niste, og uten klare planer for hvor dere skal gå eller hva dere skal oppleve, er ofte det aller, aller beste, både for liten og stor. Også på en gråværsdag. Ta gjerne med et insektglass med lupe i lokket (kan kjøpes på lekebutikker o.l.), eller ett tomt syltetøyglass med noen hull i lokket, slik at dere kan lete etter og oppdage spennende insekter på tur. Dere kan bruke mobilen og ta bilder av insektene dere finner og når dere er hjemme igjen kan dere finne informasjon på internett om akkurat det eller de insektene dere fant.

Tips: Norsk biologforening har en nettside: «Spør en biolog» der man kan få eksperthjelp til å artsbestemme alt fra insekter til lav og mose. Se her: http://www.bio.no/enbiolog/

Gjør et enkelt forsøk

Gjør et spennende forsøk!

Magisk vannpose

Du trenger en gjennomsiktig plastpose, noen skarpe blyanter og vann (eventuelt med konditorfarge). Slik gjør du: Fyll posen med vann (ha ev. i litt konditorfarge for å gjøre det mer magisk). Stikk så blyantene forsiktig gjennom posen og ut igjen på den andre siden. Opplev at vannet ikke renner ut selv om du har stukket hull i posen. Magisk! Hvorfor skjer dette? Og hva skjer hvis du trekker blyantene ut? Det er fint å oppdage, utforske og reflektere sammen!


Tips: Du finner flere spennende aktiviteter på Espira Pi-parken sin Facebookside: Espira @pi-parken på Facebook

Les om Espira @pi-parken her.

En riktig god, spennende og lærerik sommer ønskes dere alle!

Tags:

test